Sorodne objave

 

Včeraj, 20. januarja 2016, je na državni ravni potekal sestanek, na katerem so bili prisotni predstavniki vseh policijskih uprav, namenjen pa je bil ukrepom za obvladovanje migrantske krize. To je bila osnovna in tudi edina tema sestanka, kar pa je očitno nekdo poskusil uporabiti za medijski spin.

Odzivamo se na zapis stavkovnega odbora, v katerem se sklicuje na sestanke z vodji enot in njihovimi pomočniki, zadolženimi za področje prometne varnosti, ki naj bi prejemali navodila, da morajo odrejati konkretne naloge, na podlagi katerih naj bi bilo treba ukrepati zoper vse kršitelje cestnoprometnih prekrškov. Na državni ravni se namreč to ni zgodilo. Torej, ni bilo sestanka niti navodil, še manj pa groženj z disciplinskimi postopki za neukrepanje s strani vodstva policije.

Res pa je, da vodstvo policije tako od predstavnikov sindikata kot tudi vseh ostalih zaposlenih pričakuje, da bodo tudi v času stavke dosledno opravljali zakonsko predpisane naloge.

6. točka prvega odstavka 76. člen ZODPol jasno govori, da so policisti dolžni med stavko opravljati tudi naloge nadzora in urejanja prometa na javnih cestah, in sicer (2. odstavek) pravočasno, učinkovito in v skladu z navodili nadrejenih.