Sorodne objave

 

Zaradi vprašanj glede oskrbe policistov, ki so vključeni v dogodke, povezane s povečanim številom migrantov in varovanjem državne meje, pojasnjujemo, da so po razpoložljivih informacijah policisti prejeli vodo in ustrezne lunch-pakete, ki jim v takšnih razmerah pripadajo.

Policija kot delodajalec se dobro zaveda, da je treba poskrbeti za policiste, ki so v teh dneh izjemno obremenjeni in opravljajo izrazito težke in odgovorne naloge. V teh dneh se zato še posebej trudimo, da bi bilo za njih poskrbljeno in bi da jim zagotovili kar se da dobro logistično in siceršnjo podporo. Je pa treba razumeti, da je tudi logistična podpora v teh varnostno zahtevnih dneh zelo otežena in jo je pri nenehnih nepričakovanih dogodkih, spremembah varnostnih situacij in s tem povezanimi premiki policistov, tudi izjemno težko sistematično izvajati. Dopuščamo možnost, da prav zaradi zahtevnosti situacije nekateri policisti niso v optimalnem času prejeli vode in pripadajočega obroka, vendar pa ne gre posameznih primerov posploševati in razširjati v sistemsko problematiko.

V teh dneh bomo verjetno deležni vse večjih pritiskov na naše delo, ko se soočamo s tako imenovano begunsko krizo. Delovnik policistov bo nadvse nepredvidljiv. Motivacija za delo policistov, še posebno v situacijah, ko je izpostavljena učinkovitost in odgovornost izvedbe policijskih nalog, kot ena izmed ključnih sestavin varnosti državljanov in prihajajočih beguncev, mora ostati na visoki ravni. Državljani Slovenije od Policije pričakujejo, da ustrezno obvladuje varnostne razmere, kar je prioriteta našega dela. Zato si želimo, da se opozorila in tovrstne pobude sindikatov, še posebej, ker ne gre za sistemski problem, ne bi uporabljale za preusmerjanje medijske pozornosti. Na policiji smo vedno pripravljeni prisluhniti sindikalnim pobudam in v kolikor se izkaže, da so odprta vprašanja relevantna, se temu primerno nemudoma odzovemo in tudi ustrezno ukrepamo.

Vodstvo policije se zaveda izrazito težkih delovnih pogojev policistov - še posebej v teh dneh, vse večjega obsega operativnega dela, vse težjih razmer na področju zagotavljanja in vzdrževanja materialnih in tehničnih sredstev, vse pogostejših napadov na policiste, zato ni nikoli izgubilo čuta za to, da mora biti za policiste, njihovo varnost in psihofizično pripravljenost ustrezno poskrbljeno - za kar si nedvomno  prizadevamo tudi v trenutnih razmerah.