Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Ob mednarodnem dnevu boja proti nasilju nad ženskami sta danes, 25. novembra 2014, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak in ministrica za notranje zadeve mag. Vesna Györkös Žnidar na Brdu pri Kranju odprli fotografsko razstavo z naslovom Nasilje na njeni koži.

IMG022 IMG024 IMG026

Fotografska razstava je del dvoletne nacionalne kampanje Vesna - živeti življenje brez nasilja, v kateri sodeluje tudi policija. Po odprtju razstave sta ministrici podelili nagrade avtorjem in avtoricam najbolje ocenjenih fotografij.

IMG137

Avtorjem najboljših fotografij sta čestitali tudi ministrici.


Kot je v svojem nagovoru dejala notranja ministrica mag. Vesna Györkös Žnidar, je policija kot represivna institucija že izrazito dejavna na področju ozaveščanja in preventivne dejavnosti, vendar je zgolj ena izmed institucij, ki v nasilje poseže. "S svojimi intenzivnimi ukrepi prepovedi približevanja povzročiteljem odločno sporoča, da do nasilja ni tolerance," je še poudarila. "Da pa bi se nasilje v družini resnično zmanjšalo, je treba povečati občutljivost širše javnosti do problematike nasilja nad ženskami in doseči večjo ozaveščenost o tem družbeno nesprejemljivem vedenju. Ključnega pomena je namreč, da se o nasilju javno pogovarjamo in javno opozarjamo nanj," je nagovor zaključila ministrica.

IMG095

Del projekta Vesna je tudi širša medijska kampanja, ki opozarja na problematiko nasilja nad ženskami.

IMG030

IMG212

Fotografsko razstavo sta si ogledali tudi notranja minisrica in namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.
 

logo vesna1

Glavni cilji projekta Vesna - živeti življenje brez nasilja so:

  • sistematično osveščanje žensk vseh starosti (dekleta, odrasle ženske, starostnice), ki sodijo v rizično skupino potencialnih žrtev, ter jim predstaviti različne vrste pomoči in njihovo dostopnost
  • v širši javnosti dvigniti osveščenost o problematiki nasilja v družini in nasilja nad ženskami
  • poglobiti znanje strokovnih delavcev, ki se ukvarjajo z dejanskimi in potencialnimi žrtvami nasilja