Sorodne objave

 

S pestro zbirko policijskih insignij in nekdanje opreme slovenskih miličnikov se na 7. mednarodnem sejmu zbirateljstva Collecta predstavlja tudi policija. Sejem, ki bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani svoja vrata odprl danes ob 12. uri, lahko obiščete vse do sobote, 23. marca.

IMG 0013

Collecta je prireditev, kjer se srečajo evropski zbiratelji in trgovci, ki hranijo in prodajajo zbirke s področij filatelije, numizmatike, kartofilije, militarije, antikvitet, gramofonskih plošč, stripov itd. Policisti smo tokrat predstavili nekaj zanimivih predmetov iz zgodovine organov za notranje zadeve.

Večji del razstave je last Petra Županca, sicer policista s Postaje prometne policije Novo mesto. Radovednim obiskovalcem bo z veseljem predstavil svojo bogato zbirko policijskih našitkov in kap z vsega sveta, pa tudi ročno izdelanih modelov policijskih vozil.

Poleg policijskih našitkov in kap si boste obiskovalci Collecte lahko ogledali še motorno kolo BMW R 51 s prikolico iz leta 1953, ki ga je nekoč uporabljala prometna milica, pa tudi motorno kolo BMW R 65.

Razstavili smo tudi nekdanjo uniformo miličnika in uniformo, ki so jo nosili orožniki - varuhi javnega reda in miru v Avstro-ogrski monarhiji. Veliko zanimanja je požela tudi sodobna policijska uniforma, ki jo danes uporabljajo slovenske policistke.

Collecto lahko obiščete danes med 12. in 18. uro, v petek in soboto pa med 9. in 18. uro.

baner

Vljudno vabljeni!