Sorodne objave

 

Teden od 31. avgusta do 6. septembra 2009 je v Letalski policijski enoti zaznamovalo nadpovprečno veliko število letov za potrebe helikopterske nujne medicinske pomoči, saj so policisti piloti v ta namen opravili kar 13 poletov.

Poleg so s policijskim helikopterjem štirikrat nadzirali državno mejo in mejno območje, trikrat pa sodelovali pri nadzoru prometa. Prepeljali so tudi enega dojenčka v inkubatorju.

Večinski del aktivnosti Letalske policijske enote je bil torej namenjen reševanju življenj, kar je tudi ena od glavnih nalog te enote. Manevrske sposobnosti helikopterjev omogočajo namreč hiter in neposreden dostop na kraj dogajanja, prevoz ljudi, opreme, pregled nad prostorom, tako da so nepogrešljivi pri različnih humanitarnih nalogah, kot so reševanje v gorah, nujna helikopterska medicinska pomoč, prevozi bolnikov in ponesrečencev, prevozi dojenčkov v inkubatorju idr. Nešteto je primerov, ko so lahko helikopterji učinkovito priskočili na pomoč in rešili dragoceno življenje ali preprečili hujše posledice.

 

helikopter