Sorodne objave

 

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je 4. aprila 2012 v okviru svečane akademije ob 20-letnici delovanja policije Republike Srbske sprejel Zlati znak policije za dobro in učinkovito sodelovanje, ki ga je slovenski policiji podelil tamkajšnji minister za notranje zadeve Stanislav Čađo.

DSC 0054 V krajšem nagovoru se je Šinkovec zahvalil za visoko priznanje in poudaril pomembnost in nujnost učinkovitega sodelovanja policij v regiji. Zlati znak policije je bil podeljen tudi črnogorski in srbski policiji.


Po svečani akademiji je bila priložnost tudi za krajše pogovore. Slovenska delegacija je imela krajša ločena pogovora s predsednikom Republike Srbske Miloradom Dodikom in ministrom za notranje zadeve Republike Srbske Stanislavom Čađom. Oba sta slovenski policiji izrazila zahvalo in željo za nadaljevanje uspešnega sodelovanja.

IMG_1917Svečane akademije se je udeležila tudi predstavnica Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na Ministrstvu za notranje zadeve Helena Jagodic, med gosti pa so bili še visoki predstavniki Republike Srbske, predstavniki institucij Bosne in Hercegovine na področju varnosti, predstavniki diplomacije in mednarodnih institucij.

Foto: MUP Republika Srbska