Sorodne objave

 

Policija na območju Slovenije danes, 18. junija 2009, izvaja različna preiskovalna dejanja v okviru kriminalistične preiskave zaradi suma storitve uradno pregonljivih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete. Več o poteku preiskave je v današnji izjavi za javnost povedal v. d. generalnega direktorja policije Janko Goršek.


Zvočni posnetek izjave Janka Gorška  


Na podlagi odredb sodišča kriminalisti na naslovih različnih gospodarskih subjektov opravljajo preiskave poslovnih in drugih prostorov, da bi pridobili in zavarovali dokaze v zvezi s sumi kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic in preslepitve pri pridobitvi posojila ali ugodnosti.

Opisane aktivnosti so rezultat obširne kriminalistične preiskave, ki se bo po današnjih preiskovalnih dejanjih nadaljevala s pregledom pridobljenih podatkov in poslovne dokumentacije ter drugimi kriminalističnimi ukrepi.   



Kriminalistično preiskavo vodi Generalna policijska uprava, hišne preiskave pa se opravljajo pri 16 gospodarskih subjektih, pri čemer sodeluje okoli 80 kriminalistov in policistov.