Sorodne objave

 

Predstavnike medijev vabimo na predstavitev in razglasitev zmagovalnih rešitev hackathona Moja varnost in mobilnost. Predstavitev šestih finalistov in zmagovalnih treh ekip bo potekala v torek, 22. oktobra 2019, ob 11. uri na Policijski postaji Ljubljana Moste.

Gre za zaključni dogodek letošnjega hackathona, katerega osrednji, kreativni del je potekal v soboto in nedeljo, 5. in 6. oktobra 2019, v ABC Hub-u, ko so v zvezi z osrednjo temo Moja varnost in mobilnost udeleženci iskali nove idejne rešitve in tehnologije, ki bi bile uporabne na področju zagotavljanja varnosti in mobilnosti.

Izmed vseh predstavljenih rešitev je strokovna komisija ob koncu kreativnega vikenda izbrala šest najboljših ekip, ki nam bodo na zaključnem dogodku še enkrat predstavile svoje dopolnjene in dodelane rešitve, občinstvo pa bo izbralo najboljše tri, ki bodo prejele tudi denarne nagrade. Prvo mesto prinese 2500, drugo 1500 in tretje 1000 evrov.

Projekt poteka v sodelovanju več institucij: poleg Policije tudi Ministrstva za javno upravo, Mestnega redarstva - Mestne občine Ljubljana, ABC pospeševalnika in Tehnološkega parka, pri oblikovanju rešitev pa sodelujejo tudi številni tehnološki partnerji.

Vljudno vabljeni!

Povezane vsebine

Na hackathonu Moja varnost in mobilnost ustvarjalo skoraj 50 tekmovalcev!