Sorodne objave

 

Minuli konec tedna, 5. in 6. oktobra 2019, je v ABC HUB v ljubljanskem BTC Cityu potekal hackathon Moja varnost in mobilnost z namenom iskanja novih idej in tehnoloških rešitev, ki bi jih lahko državljani za izboljšanje svoje varnosti uporabili v mobilni aplikaciji. Na vabilo Policije in Mestnega redarstva Mestne občine Ljubljana v partnerstvu z Ministrstvom z javno upravo ter v sodelovanju z ABC pospeševalnikom in Tehnološkim parkom Ljubljana se je odzvalo 48 tekmovalcev, ki so v 11 ekipah mrzlično snovali in razvijali ideje. Na voljo so imeli namreč le 36 ur!

IMG 3394

Hackathon se je začel že zjutraj, z uvodnimi nagovori, predstavitvijo komisije ter pojasnili pravil. Sledila je predstavitev izbranih izzivov in tekmovalcev, nato pa se je začelo intenzivno in zabavno delo v ekipah, ki je trajalo vse do večernih ur naslednjega dne. Energija in ustvarjalnost sta bili na visoki ravni, prav tako pričakovanja organizatorjev.

IMG 3383

Eden od pobudnikov hackathona, pomočnik direktorja Uprave za informatiko in telekomunikacije na Generalni policijski upravi mag. Igor Vučko, med uvodnim nagovorom udeležencem

V nedeljo zvečer je komisija razglasila šest zmagovalnih ekip, ki so se uvrstile v drugi del tekmovanja. Ta bo potekal v obliki mentorstva in svetovanja, tako da bodo lahko ekipe s podporo strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in drugih tehnoloških partnerjev svojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo. 

Tako tekmovalci kot tudi organizatorji smo že v pričakovanju zaključnega dogodka, ki bo 22. oktobra na Policijski postaji Ljubljana Moste (Tovarniška cesta 50, Ljubljana), kjer bo teh šest ekip predstavilo svoje vsebinske in tehnološke rešitve. Med njimi bo nato občinstvo določilo vrstni red ekip. Prve tri bodo prejele tudi denarne nagrade, ki jih bo podelilo Ministrstvo za javno upravo in so določene v javnem natečaju za izbor idejne zasnove Moja varnost in mobilnost, ki se izvaja v okviru aktivnosti Prenova sistema za objavljanje odprtih podatkov javnega sektorja iz operacije Povezljivost, odprtost, kakovost, ki jo delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.

Trenutno vam lahko zaupamo samo to, da so vse ideje resnično kreativne in zanimive. Če želite izvedeti, kaj vse so si zamislili mladi ustvarjalci, pa vas vabimo, da se nam 22. oktobra pridružite tudi sami!

Povezane vsebine

Hackathon Moja varnost in mobilnost

Prijavi se na jesenski hackathon in nam pomagaj ustvarjati digitalne rešitve s področja varnosti in mobilnosti

Policija bo jutri prvič na hackathonu skupaj z ljubljanskim mestnim redarstvom zbirala uporabne tehnološke rešitve