Sorodne objave

 

Predstavniki občine Brežice so 31. julija 2012 na Mednarodnem mejnem prehodu Obrežje policistom predali v uporabo avtomatski defibrilator. Napravo je direktorju Policijske uprave Novo mesto Francu Zorcu predala podžupanja Občine Brežice Katja Barbič.

2

Občina je na pobudo gospe Ivanke Medvešček, članice Občinskega sveta Brežice, takoj sprejela idejo o nakupu naprave, ki bo policistom in carinikom na mejnem prehodu v pomoč pri izvajanju prve pomoči.

Mednarodni mejni prehod Obrežje je med bolj obremenjenimi mejnimi prehodi v državi, saj ga letno prečka več kot 10 milijonov potnikov. Ob prometnih konicah, ki smo jim priča te dni, tudi do 35.000 potnikov dnevno. Policisti na mejnem prehodu se pet- do sedemkrat letno srečujejo s primeri, ko potniki na območju mejnega prehoda potrebujejo nujno zdravniško pomoč.

1

Franc Zorc, direktor Policijske uprave Novo mesto, je v nagovoru poudaril: "Osnovna naloga policistov je varovanje življenja, osebne varnosti in premoženja ljudi. Zaradi narave našega dela smo policisti pogosto v stiku s poškodovanimi ali nenadno obolelimi, zato dobro vemo, da dragocene sekunde do prihoda reševalcev razmejujejo življenje in smrt. Veseli nas, da je občina Brežice, s katero izjemno dobro sodelujemo, prepoznala potrebo in priložnost po namestitvi naprave na mejnem prehodu. S ponosom lahko povem, da so naši policisti s pravilnim in odločnim ukrepanjem in nudenjem prve pomoči rešili že nekaj predragocenih življenj, in prepričan sem, da bomo odslej tudi s pomočjo te naprave lahko komu povrnili utrip srca in mu rešili življenje."

4

Dogodka se je udeležila tudi dr. Marina Lačan s Splošne bolnišnice Brežice, ki bo s sodelavci v naslednjih dneh pripravila usposabljanje za policiste in carinike o delovanju defibrilatorja in postopkih ob nudenju prve pomoči.