Sorodne objave

 

Na dvorcu Zemono pri Vipavi je 4. marca letos potekala regijska podelitev priznanj Civilne zaščite za severnoprimorsko regijo ob dnevu Civilne zaščite, 1. marcu, ki je namenjen ozaveščanju ljudi o vlogi in pomenu civilne zaščite, o spopadanju z naravnimi ujmami in drugimi nesrečami ter pomenu solidarnosti ob nesrečah.

Na slovesnosti so posameznikom in organizacijam v sistemu zaščite in reševanja na Severnem Primorskem podelili skupno 26 priznanj.

Priznanja je najzaslužnejšim podelil poveljnik Regijskega štaba Civilne zaščite mag. Samuel Kosmač skupaj z namestnikom Zoranom Kendo, pri slovesnosti je sodeloval tudi Janko Petrovič iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

komandirPP.zm

Med letošnjimi dobitniki priznanj Civilne zaščite je bil tudi komandir Policijske postaje Ajdovščina Marko Terbovšek, ki je prejel bronasti znak Civilne zaščite. Znak se podeljuje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči. Komandir ajdovske policijske postaje je sicer že devet let član Občinskega štaba Civilne zaščite v občini Ajdovščina in Vipava iz vrst policije. Pri izvajanju številnih nalog je posebej zaslužen za korektno in uspešno sodelovanje z regijskimi štabi, posamezniki ter za požrtvovalno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči.

bronasti znak

Letošnja osrednja slovesnost ob dnevu Civilne zaščite je sicer potekala že 1. marca 2016 v Kongresnem centru Brdo, sledilo je še 13 regijskih slovesnostih po vsej Sloveniji, na katerih so posameznikom in ustanovam izročili priznanja Civilne zaščite.

skupinski posnetek