Sorodne objave

 

Učenje prometnih pravil se prične že zelo zgodaj, zato so se vzgojiteljice vrtca v Slivnici pri Mariboru odločile, da na obisk povabijo policiste Policijske postaje Rače. Vabilu sta se odzvala vodja policijskega okoliša Borut Urnaut in policistka Dušanka Tomaš.

Prvi del obiska je potekal v igralnici, kjer smo govorili o prometnih pravilih za varno hojo v cestnem prometu. Otroci so odlično poznali prometna pravila za hojo pešcev, prečkanje ceste, povedali pa so tudi veliko o tem, kako zelo pomembno je, da so pešci bolje vidni s pomočjo svetlih oblačil, kresničk in odsevnih trakov.

75 2016

A s prometnimi pravili za varno hojo se obisk otrok ni končal. Nadaljevali smo s prometnimi pravili za varno vožnjo potnikov v osebnih avtomobilih, kjer so otroci kar tekmovali, kdo bo prvi povedal, kako pomembno je, da si v avtomobilu vedno pripet z varnostnim pasom, vedeli so tudi, kako pomembno je sedenje v varnostnem sedežu. Vzdušje v igralnici je bilo odlično, otroci pa so kar prekipevali od znanja.

76 2016.zm

Po učnem druženju v igralnici je sledil sprehod z otroki po poteh v okolici vrtca, na katerem so malčki želeli pokazati, da znajo prometna pravila uporabljati tudi v praksi. Otroci so, razen manjših napak, z odliko izkoristili čas, namenjen poznavanju prometnih pravil pri hoji pešcev. Na poti smo spoznali nekaj zanimivih prometnih znakov in na sprehodu dobre volje ni manjkalo.

77 2016.zm 78 2016.zm

Ob vrnitvi pred vrtec smo še enkrat ponovili prometna pravila in proučili drobne napake, ki smo jih opazili na sprehodu, razšli pa smo se z obljubo, da se bomo tudi v prihodnje držali prometnih pravil in da se naslednje leto spet srečamo.