Sorodne objave

 

Policijska uprava Maribor letos že peto leto zapored organizira Otroško varnostno olimpijado. Po prvem in drugem predtekmovanju 20. in 21. aprila bo v četrtek, 6. maja 2010, na vrsti še tretje predtekmovanje. Začelo se bo ob 8. uri pred Osnovno šolo Franca Rozmana Staneta v Mariboru.

Sodelovali bodo učenci osnovnih šol Duplek, Duplek - podružnica Dvorjane in Zgornji Duplek, Korena, bratov Polančičev, Kamnica, Malečnik, Prežihovega Voranca, Selnica ob Dravi, Janka Glazerja Ruše, Lovrenc na Pohorju, Franca Rozmana Staneta in Franca Rozmana Staneta - podružnica Košaki.

V okviru prireditve bo prva postava Nogometnega kluba Maribor, lanskih državnih prvakov, odigrala prijateljsko nogometno tekmo z ekipo učencev OŠ Franca Rozmana Staneta.

SLADKI VRH 156

Na letošnji otroški varnostni olimpijadi tekmujejo ekipe iz 38 podravskih občin. Po dveh predtekomovanjih so se v finale uvrstile ekipe OŠ Kungota 4.b, Volkschule Brunnsee, OŠ Sveta Trojica, OŠ Kungota 4.a, Oš Sladki vrh, OŠ Gorišnica, OŠ Miklavž pri Ormožu - podružnica Kog in OŠ Ormož. 
Zaključna prireditev pa bo 3. junija v Sladkem Vrhu.

Namen tekmovanja je, da se otroci skozi igro, zabavo in delom v skupini seznanijo z nekaterimi najpogostejšimi elementi nevarnosti in se naučijo ravnati samozaščitno. Spoznajo, kako je treba ukrepati v različnih nevarnih situacijah ali nesrečah. Učenci ne pokažejo samo svojega znanja o varnosti in zaščiti, ampak tudi spretnost in sposobnost timskega dela, pri čemer tekmovalnost nikakor ni v ospredju. Olimpijada je sestavljena iz uporabnih nalog, pri katerih učenci odgovarjajo na vprašanja, prirejena njihovi starosti.

Pri organizaciji sodelujejo tudi Slovenska vojska, ptujska in mariborska izpostava Uprave RS za zaščito in reševanje, Carinski urad Maribor, Gasilska zveza Slovenije in prostovoljna gasilska društva, Javni zavod za zaščitno in  požarno reševanje Maribor, Direkcija RS za ceste, zdravstvena domova v Mariboru in na Ptuju s službama za nujno medicinsko pomoč, AMZS –  Tehnična baza Maribor, Medobčinsko redarstvo, Letalski center Maribor, območna enota Zavoda RS za šolstvo v Mariboru ter občinske komisije oz. sveti za  preventivo in vzgojo v cestnem prometu na območju Podravja.

Več informacij o otroški varnostni olimpijadi je na spletni strani: http://www.otroska-varnostna-olimpijada.com/.


Fotografije z letošnjih predtekmovanj: