Sorodne objave

 

Gorenjski policisti smo 28. junija 2012, s slovesnostjo v Sokolskem domu v Škofji Loki, proslavili dan policije. Direktor Policijske uprave Kranj Simon Velički je ob tej priložnosti podelil priznanja policije policistom in drugim, s katerimi policijska uprava sodeluje pri svojem delu.

022

Kot gostitelj je vse prisotne uvodoma pozdravil mag. Miha Ješe, župan škofjeloške občine. Policistom se je zahvalil za dosedanje zelo dobro sodelovanje in jim voščil ob njihovem prazniku.

050

Slavnostni govornik prireditve, direktor PU Kranj Simon Velički, pa je med drugim dejal: "Posebno čast izkazujemo vsem tistim v takratni milici, ki so za ceno svojega življenja zaščitili svoj narod in delovali v interesu lastne slovenske države. Prav njim gre zgodovinska zasluga, vsem mlajšim pa opomin, da morajo ohranjati spoštljiv odnos do graditeljev slovenske suverenosti." Ob zaključku se je zahvalil vsem dobitnikom priznanj, ki so se v preteklosti še posebej izkazali pri svojem delu, in poudaril, da noben trud, neprespane noči in stresne situacije niso zaman, če s tem preprečimo tragedije in obvarujemo življenja in premoženje  ljudi. "Prav zaradi visoke stopnje zavesti naših policistk in policistov ter drugih, ki delujete v enotah gorenjske policije, se ne bojim, da tudi v prihodnje ne bi kvalitetno in prizadevno opravljali svojega poslanstva," je še dodal.

012

Simon Velički je v imenu Policijske uprave Kranj podelil tudi priznanji policije za uspešno in dolgotrajno sodelovanje, in sicer Območnemu klubu upokojenih delavcev MNZ Maksa Perca Kranj in gorenjskemu regionalnemu klubu IPE, mednarodnega policijskega združenja. Slednji letos obeležuje 20-letnico svojega delovanja, medtem ko klub upokojencev praznuje že častitljivih 40 let.

Slovesnost je popestril pihalni kvintet Policijskega orkestra, ki je kot vedno presenetil z vrhunsko izvedbo in zanimivo izbranim repertoarjem.