Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Postaja mejne policije Jelšane se je odzvala prijaznemu povabilu vzgojiteljic skupine Metuljčki iz vrtca Jožefe Maslo v Ilirski Bistrici, naj policisti obiščejo otroke in jim predstavijo policijski poklic.

Ker je mama enega od otrok, Alenka Korošec Peruzin, zaposlena kot pomočnica komandirja na PMP Jelšane, je bila naloga predstavitve policijskega dela dodeljena kar njej. Otroke je 7. junija 2016 obiskala skupaj z vodjo policijskega okoliša na Policijski postaji Ilirska Bistrica, Viljanom Ljubičem, ter dvema koprskima vodnikoma službenih psov, Silvom Darižem in Ivanom Šabcem.

Poklic policista je za otroke zelo zanimiv, zato so se "metuljčkom" med predstavitvijo pridružili še "zajčki" iz istega vrtca, seveda v spremstvu njihovih vzgojiteljic. Policisti so otroke najprej poučili o varni udeležbi pešcev v prometu. Skupaj so se sprehodili po Ilirski Bistrici in se ob tem pogovorili, kako je treba pravilno in varno prečkati cesto.

IMG 4157

 Na Policijski postaji Ilirska Bistrica so si lahko otroci ogledali opremo, ki jo policisti uporabljajo pri svojem delu. Policisti so z veseljem odgovorili na vsa njihova zelo zanimiva in izvirna vprašanja.

IMG 20160607 105639

 Zanimanje in veselje otrok je bilo še posebej veliko, ko so si ogledovali prostore za pridržanje, "čarobno sobo", iz katere se ne vidi, ter službena vozila z utripajočo modro lučjo in sireno.


Da je bilo veselje še večje, sta otroke razveselila še prijazna vodnika specialista iz Policijske postaje vodnikov službenih psov Koper. S psičkama Bri in Dono sta otrokom pokazala, kakšno je delo s policijskimi psi, kako pridni in ubogljivi sta in kako sta za uspeh na koncu tudi nagrajeni z igračo. Otroci so ju z veseljem pobožali in hitro ugotovili, da sta prijazni in da se radi igrata.

Ob zaključku so se vzgojiteljice z otroki policistki in policistom zahvalili in obljubili, da bodo še prišli na obisk, ker jim je bilo zelo lepo. Ko bodo odrasli, pa bodo tudi sami postali policisti in policistke.