Sorodne objave

 

Pri Aerodromu Portorož so 7. maja 2010 organizirali predstavitev svojega dela, na katero so povabili otroke 3. razreda Osnovne šole Dušana Bordona iz Kopra in osebe s posebnimi potrebami z obalnega območja. Ogleda letališča se je udeležilo okoli 230 obiskovalcev, s prikazom svoje opreme, tehničnih sredstev in vozil pa smo sodelovali tudi policisti.

Na letališču smo se tako predstavili policisti kar štirih enot: Postaje mejne policije Sečovlje, Policijske postaje Piran, Policijske postaje za izravnalne ukrepe Koper in Letalske policijske enote z Brnika.

Prireditev so spremljali tudi mediji: RTV Slovenija jo je posnela, novinar radia Capris se je s kraja v živo javljal v radijski eter, posamezne utrinke so v kamere ujeli tudi novinarji različnih časopisnih hiš.

01

Prihod udeležencev in pozdravni govor predstavnice občine Piran in direktorja Aerodroma Portorož

02

Prostori so bili skoraj premajhni za takšno množico obiskovalcev.

03

Delo policista na mejnem prehodu sta predstavila policist in policistka PMP Sečovlje.

04

Na parkirišču pred stavbo so si lahko obiskovalci ogledali policijska vozila za naloge na zeleni meji in v notranjosti (schengenbus). Predstavili so jih policisti PP Piran in PPIU Koper.

05

Občinsko redarstvo v Piranu se je predstavilo z opremo za nadzor prometa.

06

Opremo in delo carinika na mejnem prehodu sta predstavila carinika iz Carinske izpostave Dragonja.

07

Mobilna carinska skupina je prikazala svojo opremo in vozilo.

08

Psička Elza je pokazala, kako išče drogo.

09

Pristanek policijskega Eurocopterja in njegov kasnejši ogled kot najzanimivejši del celotne predstavitve

10

Po pristanku je okrog policijskega helikopterja nastala velika gneča.

11

Uporabo policijskega helikopterja in naloge observerja iz helikopterja je obiskovalcem nazorno predstavil pomočnik komandirja PP Piran Zoran Vižintin.

12

Priprave na predstavitev in samo predstavitev si je ogledal tudi policijski inšpektor za preventivo na Policijski upravi Koper Viktor Zinreih.