Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policisti Policijske postaje Dravograd smo 28. maja 2012 z izbranimi učenci šestih razredov dveh osnovnih šol (OŠ Neznanih talcev Dravograd in OŠ Šentjanž pri Dravogradu) izvedli vsakoletni preventivni projekt Otrok - policist za en dan, v okviru katerega otroci za nekaj ur postanejo naši sodelavci in tako vstopijo v svet zanimivega in obenem zahtevnega policijskega dela.

006

Po uvodnem sprejemu in pozdravu, predstavitvi organiziranosti slovenske policije, njenega poslanstva, nalog in kadrovske sestave Policijske postaje Dravograd smo otrokom in njihovim spremljevalcem razkazali prostore postaje.

Največjo pozornost so seveda pritegnili prostori za pridržanje in oprema, ki jo uporabljamo pri svojem delu na terenu. 

020

Kot presenečenje so jim vodniki službenih psov s Policijske postaje vodnikov službenih Celje predstavili svoje delo, raznoliko opremo in svoje štirinožne prijatelje. 

030

Drugi del druženja, ki je za otroke kar prehitro minil, je bil namenjen delu na terenu. Neposredno in še bolj podrobno so lahko spoznali, kako pestro je policijsko delo na področju cestnega prometa in kriminalitete, z največjim veseljem pa so tudi osebno preizkusili nekatera tehnična sredstva in opremo.        

049