Sorodne objave

 

Slovenska policija je v Makedonijo napotila štiriindvajseto skupino policistov. Med 28. marcem in 27. aprilom 2018 bo za izvajanje skupnega nadzora pri prehajanju državne meje na makedonskem ozemlju v okviru skupnega ukrepanja pri upravljanju toka povečanega števila migrantov skrbelo tudi šest policistov iz Slovenije.

Tam bodo naloge opravljali policisti Aljoša Košir iz Policijske postaje Ljubljana Moste (Policijska uprava Ljubljana), Božo Vrlinič iz Policijske postaje Novo mesto (Policijska uprava Novo mesto), Damjan Klasič iz Postaje mejne policije Gruškovje (Policijska uprava Maribor), Davor Jovanovič iz Postaje mejne policije Središče ob Dravi (Policijska uprava Maribor), Aljoša Bagari iz Postaje mejne policije Dragonja (Policijska uprav Koper) in Goran Banjac iz Postaje prometne policije Ljubljana (Policijska uprava Ljubljana).

IMG 8635

Dan pred odhodom jih je sprejel v. d. generalnega direktorja policije Simon Velički. Temu dogodku in delovnemu srečanju so prisostvoval Vladimir Pocek, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije na Generalni policijski upravi, in Roman Čoh iz istega sektorja ter Simon Kelenc iz Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi. Predhodna skupina se je že vrnila domov in tako je na sestanku prisostvoval ter poročal o tamkajšnjih razmerah njen vodja policist Sandi Krušnik iz Policijske postaje Brežice (Policijska uprava Novo mesto).

IMG 8641

Slovenski policisti bodo policijske naloge opravljali na območju Postaje mejne policije Medžitlija (Police Station for Border Control and Border Surveillance Medžitlija) in izven območja mejnega prehoda Medžitlija (zelena meja). Slovenski policisti bodo naloge izvajali v delovni policijski uniformi in uporabljali bodo službena vozila ter opremo.

Naloge, pravice in obveznosti slovenskih policistov so podrobneje opredeljene v protokolu (s spremembami) med Ministrstvom za notranje zadeve Republike Slovenije, Policijo, in Ministrstvom za notranje zadeve Republike Makedonije, Uradom za javno varnost, o skupnih patruljah na ozemlju Republike Makedonije v okviru skupnega ukrepanja.


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi