Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 
Policisti smo na prireditvi Otroški bazar, ki je bila med 9. in 12. septembrom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, tudi letos najmlajšim predstavili svoje delo, opremo in službene živali policije.

IMG_2991

Policisti smo vse dni sejma svetovali in odgovarjali na vaša vprašanja o policijskem delu, o tem, kaj lahko vsak sam stori za svojo varnost v prometu, kako škodljive so posledice uživanja prepovedanih drog, kaj pomeni nasilje med mladimi, kaj je vandalizem idr.

IMG_2578

Policisti so otrokom delili bombone.

IMG_2823

Nekatere smo tudi ''vklenili'', pa čeprav so bili pridni.

 
Otroci so lahko izvedeli veliko koristnega, spoznali, kako pestro in raznoliko je delo policije, ter si na ploščadi pred halo ogledali opremo in različna policijska službena vozila. Na ogled smo postavili policijsko motorno kolo, kombi za ogled krajev kaznivih dejanj, vozilo z videonadzornim sistemom provida, pa tudi bojno oklepno vozilo Specialne enote.

IMG_2691

Otroci in mladostniki vedno radi ''zajahajo'' policijski motor.

IMG_2661

 Bojno oklepno vozilo policije je pritegnilo pozornost številnih obiskovalcev.


Obiskovalcem smo predstavili delo policistov prometnikov, policistov motoristov, policistov konjenikov in vodnikov službenih psov, kriminalistično delo in forenzična opravila, delo Specialne enote in drugo.

IMG_2888

 Policijski "specialci" so predstavili tudi robote, s katerimi varno uničujejo eksplozivna telesa.

IMG_2688

IMG_2600

IMG_2592

Veliko pozornosti so pritegnile službene živali policije. Policisti konjeniki so bili zato zelo zaposleni z odgovarjanjem na številna radovedna vprašanja o tem, kakšno je delo konjenikov in kaj točno počno policijski konji.

IMG_2769

Najmlajše obiskovalce je kot ponavadi navduševal policijski "kuža'' Arni, ki se zanje še posebej potrudi z različnimi vragolijami.

IMG_2971

Otroke so pozdravili tudi slovenski vrhunski športniki, zaposleni v policiji. Otroci so bili presenečeni, ko so v policijski uniformi zagledali veslača Iztoka Čopa, olimpijskega in svetovnega prvaka.

IMG_2978

Otroci so na razstavnem prostoru policije lahko izpolnili kratek vprašalnik in odgovorili na dve ne preveč težki vprašanji o prometni varnosti. Med prispelimi odgovori bomo oktobra na Generalni policijski upravi priredili nagradno žrebanje. Med pravilnimi odgovori bo izžrebanih več deset otrok, ki bodo nagrajeni s promocijskim gradivom policije.