Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Policija se je tudi letos predstavila na največji avtomobilistični prireditvi v Sloveniji Auto motor show, ki je bila med 3. in 5. septembrom 2010 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

IMG 1771

 Zanimanje za obisk razstavnega prostora policije je bilo veliko.


Policisti smo na razstavišču vse dni sodelovali s preventivnimi vsebinami. Vodje policijskega okoliša, kriminalist za področje preventive in inštruktor varne vožnje so občanom svetovali o prometni varnosti, zaščiti pred vlomi in tatvinami v vozila. Odgovarjali smo tudi na vprašanja o zaposlovanju in izobraževanju v policiji.

IMG 2433

IMG 2385

IMG 2400

Pokazali smo tudi opremo, ki jo policisti uporabljamo pri svojem delu, in policijska službena vozila. Veliko zanimanja je poželo policijsko motorno kolo, ki so ga mnogi, predvsem tisti najmlajši, radi "zajahali".

IMG 2542

"Še malo špinače pojem, pa mi bo prav!"

IMG 2502

Številni obiskovalci so se ustavili pri kombiju za ogled krajev kaznivih dejanj in kriminalističnega tehnika povprašali o tem, kako poteka zbiranje dokazov. Vozniki, predvsem tisti, ki radi stopijo na plin, pa so si z zanimanjem ogledali tudi vozilo z videonadzornim sistemom Provida.

IMG 2461

IMG 2398

 Na ogled smo postavili tudi starodobni motor prikoličar iz leta 1953, ki ga je nekoč uporabljala prometna milica.


Obiskovalci so lahko ob napotkih izkušenih policistov "vozili" motor na simulatorju vožnje z motornim kolesom in tako preizkusili svoje spretnosti.

IMG 2524

IMG 2406

Policisti prometniki smo skupaj z gasilci, reševalci in avtovleko v petek, 3. septembra, in soboto, 4. septembra, pri simulaciji prometne nesreče na zunanji ploščadi prikazali, kako obravnavamo hude prometne nesreče.

IMG 1189