Sorodne objave

 

Danes se začenja drugi del akcije Hitrost, počasneje je varneje. Policisti bodo med akcijo, ki bo potekala od 28. junija do 4. julija 2010, poostreno nadzirali hitrost, predvsem najhujše prekoračitve hitrosti.

Načrt aktivnosti za leto 2010: Hitrost, počasneje je varneje 

 

Namen akcije Hitrost, počasneje je varneje je zmanjšati najhujše posledice prometnih nesreč zaradi hitrosti. Čeprav se je prometna varnost v letu 2009 zelo izboljšala, hitrost ostaja najpogostejši vzrok za prometne nesreče z najhujšimi posledicami.

Na skupni novinarski konferenci smo 22. aprila, pred prvim delom akcije, predstavili načrtovane aktivnosti in ukrepe za zmanjšanje najhujših posledic prometnih nesreč zaradi neprilagojene hitrosti vožnje.

Med poletno turistično sezono se prometna varnost vsako leto poslabša. Policija, Ministrstvo za promet in drugi akterji smo zato za varno poletje na slovenskih cestah pripravili še številne druge aktivnosti, ki bodo potekale od 15. junija do 20. avgusta 2010. Cilj takšnih medresorskih aktivnosti je izboljšati prometno varnost v poletnih mesecih in obenem dvigniti stopnjo ozaveščenosti udeležencev v cestnem prometu o nevarnostih vožnje pod vplivom alkohola in prehitre oz. neprilagojene hitrosti pri vožnji na slovenskih cestah.