Sorodne objave

 

Generalni direktor Policije Marjan Fank in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman sta danes, 25. januarja 2016, podpisala načrt sodelovanja med Policijo in Slovensko vojsko za leto 2016. Glavna cilja sodelovanja sta izboljšanje delovanja in racionalnejša raba virov.

Načrt obsega 57 aktivnosti s področij izobraževanja, skupnega usposabljanja in sodelovanja med obema organizacijama. Med drugim je načrtovano usposabljanje vojaških policistov, tudi glede pogajanj in reševanja kriznih situacij, in dodatno usposabljanje o kriminalistični tehniki, šolanje in usposabljanje psov, usposabljanje policistov v gorništvu ter skupno usposabljanje s področja specialne taktike. Načrtovane so tudi souporaba vadbene infrastrukture, logistična podpora in druge aktivnosti.

Podpis Pogodb 1

 Z leve: generalni direktor policije Marjan Fank, direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc, vodja kabineta načelnika generalštaba Slovenske vojske polkovnik Branko Podbrežnik in načelnik generalštaba Slovenske vojske generalmajor dr. Andrej Osterman

 

Ta način sodelovanja, ki je zdaj že utečen, prispeva tudi k racionalnejši rabi posameznih materialno-tehničnih sredstev in znanja na različnih področjih. Podpisnika sta mnenja, da so izmenjave znanja in izkušenj strokovnjakov vedno dobrodošle, takšni dogodki pa še dodatno izboljšujejo že zdaj odlično sodelovanje med obema ustanovama.

 
Foto: Slovenska vojska