Sorodne objave

 

Prostovoljcem (med njimi tudi predstavnikom nevladnih organizacij) dostopa do migrantov ne omejujemo.

Ker moramo zagotoviti nemoteno delo pri sprejemu in obravnavi migrantov, se morajo vsi prostovoljci, ne samo predstavniki nevladnih organizacij, registrirati. V preteklih dneh smo imeli primere predstavnikov nevladnih organizacij predvsem iz tujine, ki se niso želele registrirati, zato jim je bil dostop do migrantov zavrnjen.

Glede na možnosti, število in okoliščine, povezane z načinom pošiljanja migrantov, Policija, Civilna zaščite, Slovenska vojska, prostovoljci in drugi akterji vlagajo maksimalne napore v obvladovanje teh izjemno težkih razmer. Poudarjamo, da so razmere pod nadzorom, vendar resnično s skrajnimi napori.

Policija z migranti ravna humano, vendar pa je obvladovanje tako velikega števila oseb zelo zahtevno. Poleg tega je izčrpanost med vsemi akterji na terenu velika, tako da s skrajnimi napori zagotavljajo oskrbo migrantov.

Zato se vsem, ki na terenu sodelujejo pri obvladovanju te težke situacije, iskreno zahvaljujemo za njihovo brezpogojno delo, požrtvovalnost in potrpežljivost.


Več si lahko pogledate v filmu o dogajanju na terenu  


Aktivnosti slovenske policije v zvezi z aktualnimi migracijskimi tokovi