Sorodne objave

 

Generalni direktor policije Marjan Fank in njegov hrvaški kolega, ravnatelj hrvaške policije Vlado Dominić sta danes, 1. septembra 2015, podpisala Dodatek k Pogodbi med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško o plačilu nadomestila za obratovalne stroške na mejnih prehodih.

IMG 1722

Dodatek sicer ne prinaša večjih novosti. Prvotna pogodba se spremeni v dveh točkah zaradi dodatno določenih še 8 mejnih prehodov med državama, kjer se od 1. maja 2015 izvaja skupna mejna kontrola. In sicer se spremeni skupna površina, ki jo uporabljajo hrvaški organi, in višina mesečnega pavšalnega zneska za uporabo teh prostorov. Doda se tudi, da Republika Slovenija svoji sosedi na dveh mejnih prehodih dovoli preko svojih povezav zakup linije za prenašanje podatkov od slovenskega operaterja.

Prvotna pogodba izhaja iz dogovora o skupnih službenih mestih za opravljanje mejne kontrole.

IMG 1732

Slovensko delegacijo so sestavljali generalni direktor policije Marjan Fank, direktor Uprave uniformirane policije mag. Srečko Jarc in predstavnik Sektorja mejne policije v Upravi uniformirane policije Robert More, hrvaško delegacijo pa so sestavljali glavni ravnatelj hrvaške policije Vlado Dominić, njegov in pomočnik in načelnik Uprave za mejo Zlatko Sokolar in vodja kabineta glavnega ravnatelja policije Zlatko Koštić.

IMG 1731

Na delovnem srečanju, ki je bilo na slovenski strani mejnega prehoda Obrežje-Bregana, je razprava tekla tudi o prihodnjih načrtih za sodelovanje, stanju na področju dvostranskih sporazumov, skupnih projektih in migracijski problematiki.


Predstavitev slovenskih meja in mejnih prehodov na zunanji schengenski meji

Mejne zadeve in tujci