Sorodne objave

Kam po pomoč? 8. marec 2023
 

Ljubljanski policisti se danes, 8. septembra, v ljubljanskem parku Tivoli predstavljajo malčkom in njihovim staršem. Obiščete jih lahko vse do 18. ure. Vljudno vabljeni!

IMG 8527

Mali nadebudneži lahko na razstavnem prostoru policije spoznate zanimivo delo policista kolesarja, policista motorista, vodnika službenega psa in konjenika. Policisti vam bodo predstavili opremo, ki jo uporabljajo pri svojem delu, in vas poučili, kako poskrbeti za varnost na poti v vrtec ali v šolo. "Zajahali" boste lahko tudi policijsko motorno kolo, pomerili motoristično čelado in preizkusili sirene na policijskih vozilih.

IMG 8641

Predstavili se vam bodo tudi policijski konji in psi. Njihove "šefe", policiste konjenike in vodnika službenega psa, pa boste lahko povprašali o vsem, kar vas zanima o dinamičnem delu naših štirinožnih pomočnikov, ki nam velikokrat pomagajo pri opravljanju nalog.

IMG 8552

Kot ponavadi so tudi tokrat največ zanimanja pritegnile službene živali. Psička Astra je danes otrokom radodarno "delila poljubčke", policijska konja pa sta uživala v naklonjenosti otroških ročic.

IMG 8786

Lunin festival lahko obiščete danes, vse do 18. ure. Festival predstavlja program aktivnega doživljanja prostega časa, ustvarjalne delavnice, gledališki in plesni program, glasbene nastope, številne športne aktivnosti in tekmovanja. Pričakuje vas tudi svet pravljic s priljubljenimi pravljičnimi junaki, ki že komaj čakajo, da se poveselijo z vami!

IMG 8817

Svoje delo so otrokom predstavili tudi gasilci in reševalci.

IMG 8707

V Luninem pravljičnem mestu boste najmlajši lahko modelirali, kuhali, peli in plesali, izdelovali nakit, šivali klobuke in oblekice, risali, barvali, oblikovali in slikali. Čaka vas kar 45 različnih prizorišč, od tega 25 na temo Spoznajmo Slovenijo.


Vljudno vabljeni!