Sorodne objave

 

Zaposleni v Policiji in na Ministrstvu za notranje zadeve RS smo v decembrskih in v prvih dneh letošnjega leta organizirali akcijo zbiranja igrač za otroke iz socialno ogroženih družin ter jih danes, 3. februarja 2012, predali Rdečemu križu Slovenije.

Gre za lepo ohranjene igrače, ki jih naši otroci lahko pogrešajo, otrokom iz socialno ogroženih družin pa bodo morda priklicale nasmeh na obraz. Zbrali smo jih poln kombi. V imenu zaposlenih jih je sekretarki Območnega združenja Rdečega križa Ljubljana Aniti Caruso predala namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar.

IMG_9991

Akcijo zbiranja igrač smo izvedli v sodelovanju s Policijskim sindikatom Slovenije in Mednarodnim policijskim združenjem (IPA). Primopredaji sta prisostvovala tudi predsednik PSS Radivoj Uroševič (na fotografiji desno) in predstavnik IPE, kluba Ljubljana, Miha Burilov (levo).


Bobnarjeva je ob tej priložnosti dejala, da našo organizacijo sestavljajo ljudje z visokim čutom solidarnosti in zato je in bo skrb za sočloveka stalnica v naši delovni filozofiji. Že večkrat smo dokazali, da znamo pomagati tudi v svojem prostem času. V preteklosti smo tako ljudem priskočili na pomoč ob različnih priložnostih in to še vedno počnemo. Kar je tudi prav. Moramo pomagati drug drugemu, saj je za darovalca morda sila skromno dejanje za nekoga neprecenjivo in hkrati svetla luč v težki življenjski situaciji.

S to akcijo, ki smo jo začeli ob koncu predlanskega leta in ki je bila med vsemi vpletenimi dobro sprejeta, smo želeli nadaljevati. Za čarobnost igre in pravljic otroci ne bi smeli biti prikrajšani, zato upamo, da bomo z našimi igračami, s tem našim skromnim izrazom solidarnosti, vsaj nekaterim od njih polepšali sive in turobne dni ter jim priklicali nasmeh na obraz.

IMG_9995

Po besedah Carusove je osnovno poslanstvo Rdečega križa usmerjeno v pomoč ranljivim skupinam. To je priložnost vsem, ki v tem poslanstvu neposredno ali kot partnerji v sodelovanju z njimi prepoznajo možnost, da izrazijo sočutje in solidarnost do posameznikov ali skupin, ki jih je doletela nesreča ali so se znašli v težkih razmerah.

Zahvalila se je vsem zaposlenim na policiji in notranjem ministrstvu, ki se znajo in hočejo odzivati na nesrečna stanja posameznikov in skupin in so pripravljeni nesebično in brezpogojno pomagati. "Tako ozaveščena delovna skupnost je svetla vzpodbuda vsem, hkrati pa izkazuje tudi vgrajeno visoko stopnjo družbene odgovornosti do ranljivih skupin," je še dodala Anita Caruso.