Sorodne objave

 

Slovenska policija je skupaj z vrtcem Jelka iz Ljubljane v petek, 30. maja 2008, poskrbela za malo drugačno popoldne najmlajših, pa tudi malo starejših otrok.

IMG 3853

V promocijsko-preventivno akcijo in bogat program, ki so ga v okviru projekta Gibalček pripravili vzgojitelji in vzgojiteljice vrtca Jelka, so se aktivno vključili tudi vrhunski športniki, zaposleni v policiji.

MihaValic

Miha Valič, alpinist


Najprej so jim razdelili odsevnike za na kolo, nato pa so se z njimi zabavali na t. i. postajah, razporejenih po celotnem igrišču Policijske akademije. Otroci so:

  • plezali s Tino Di Batista in Tomažem Jakofčičem,
  • igrali odbojko z balonom z Aljažem Sedejem in Zdenko Stolnik,
  • oskrbeli poškodovanega medvedka in pozdravili bolnega dojenčka skupaj z Jernejem Damjanom (tukaj so s strokovnimi nasveti priskočili na pomoč dijaki in dijakinje Srednje zdravstvene šole iz Ljubljane),
  • gradili in podirali piramido s Sašom Jerebom,
  • ter se šli še vrsto drugih igric z Rokom Margučem, Emilom Tahirovičem, Matjažem Markičem in Miho Valičem.

TomazJakofcic

Tomaž Jakofčič, alpinist

IMG 4018

Tina Di Batista, alpinistka

IMG 3969

Aljaž Sedej, judoist

JernejDamjan

Jernej Damjan, smučarski skakalec

SasoJereb

Sašo Jereb, judoist


Za piko na i so vsi skupaj odigrali nogometno tekmo, in sicer otroci iz vrtca Jelka proti vrhunskim športnikom. Zmagovalci so bili otroci!

IMG 4088

Ogrevanje pred nogometno tekmo

IMG 4108

Še zadnji napotki ...

IMG 4115

Prvi gol otrok iz vrtca Jelka

IMG 4128

IMG 4175

Na poligonu z otroki na kolesih (triciklih) in skirojih ter poganjalčkih sta se popeljala policista kolesarja. Veliko zanimanje pa sta vzbudila predvsem policijska konja, lipicanca. Otroci so ju božali in se tudi usedli v sedla, ki sta jim jih odstopila policista konjenika. Policista sta odgovarjala na vprašanja, kaj policija počne s konji, koliko jih ima ipd. Poleg tega so si ogledali terensko vozilo s prikolico za prevoz konj.

IMG 3771

IMG 3785

konji

Zanimanje sta požela tudi policijska psa, ki pa nista za božanje. Katere pasme sta, zakaj imata nagobčnike na ta in podobna vprašanja sta jima odgovarjala policist vodnik in policistka vodnica službenega psa. Otrokom smo pokazali tudi druga prevozna sredstva, kot sta motor in intervencijsko vozilo (t. i. "marica") in opremo. Pri tem sta sodelovala še policist motorist in policist vodja policijskega okoliša Dušan Černilogar, vsi s Policijske uprave Ljubljana.

pes

IMG 3757

motor

Skupaj za varnost, vaša policija!