Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

V okviru prireditev Z glavo na zabavo, ki potekajo od 18. septembra do 27. novembra 2010 v Mercatorjevih centrih po vsej Sloveniji, so na preventivni prireditvi v soboto, 16. oktobra 2010, sodelovali tudi slovenjgraški policisti.

Peto izmed navedenih prireditev, ki je bila tokrat v slovenjgraškem Mercatorjevem centru, je zaznamovalo pestro dogajanje in dober odziv med ljudmi.

Picture179

Pestro dogajanje na prireditvi v Slovenj Gradcu. Obiskovalcev ni manjkalo.


Na prireditvi so poleg predstavnikov Fundacije Z glavo na zabavo sodelovali tudi policisti Policijske postaje Slovenj Gradec in Postaje prometne policije Slovenj Gradec, ki so predstavili tehnične naprave za ugotavljanje alkoholiziranosti, motorno kolo in del opreme za merjenje hitrosti v cestnem prometu ter delili različno preventivno gradivo. Hkrati so obiskovalci lahko spoznali tudi delo policije in njegove posebnosti.

Picture169

Sodelujoči animatorji so poskrbeli za zanimivo glasbo, ki je še posebej pritegnila najmlajše. Med obiskovalci so z različnimi predstavitvami in nasveti promovirali zdrav življenjski slog brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog. Predstavili so tudi ostale dejavnosti t. i. Generacije nulanula.

Picture181

Organizatorji prireditve so tudi anketirali obiskovalce.


Policisti Bojan Triglav, Robert Oto in Blaž Tomažič so obiskovalcem svetovali o varnosti v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog ter na upoštevanje cestnoprometnih pravil.

Picture179

Zanimiv preizkus na simulatorju vožnje motornega kolesa


Najbolj radovednim so policisti omogočili preizkus z indikatorjem alkohola, najbolj pogumni pa so se poskusili na simulatorju vožnje motornega kolesa. Pozornost prav vseh pa je pritegnila na ogled postavljena policijska oprema, med katero je bilo posebne pozornosti deležno motorno kolo, ki ga uporabljajo prometni policisti.

Picture175

Preizkus z indikatorjem alkohola


V sklopu prireditve so policisti obiskovalcem delili zloženke z različnimi preventivnimi vsebinami, predvsem otrokom pa odsevne trakove za boljšo vidnost v prometu in pisane balone s podobo policista Leona. Letos je bil poseben poudarek namenjen hitrosti v prometu, zato so policisti svetovali in predstavljali tudi del opreme, s katero opravljajo meritve hitrosti.

Picture180

Predstavitev laserskega merilnika hitrosti


Aktivno sodelovanje policije pri projektu Z glavo na zabavo je bilo, tako kot lani, tudi tokrat med obiskovalci pozitivno sprejeto, saj so si z zanimanjem ogledovali del opreme policistov in radi prisluhnili njihovim preventivni nasvetom. Udeležba policistov na takšnih prireditvah krepi sodelovanje med policijo in lokalnimi skupnostmi in omogoča občanom, da neposredno vprašajo policiste vse, kar jih zanima, zato velja razmisliti o podobnem sodelovanju tudi v prihodnje. Že to soboto, 23. oktobra, se nam lahko pridružite v Novem mestu.


Vabljeni!