Sorodne objave

 

Na pobudo Policijske postaje Sevnica je v petek, 15. aprila 2016, potekala preventivna akcija Skupaj na Lisco. Namen akcije je bil predvsem bolje spoznati planinske poti, ki vodijo na Lisco, nevarne odseke poti ter možnosti za nastanek nesreč in drugih interventnih dogodkov.

DSC01448.zm

 Pohoda se je udeležilo 55 pohodnikov.

DSC01445.zm

 Policisti smo akcijo izvedli ob podpori občine Sevnica in v sodelovanju s civilno zaščito, tamkajšnjim planinskim društvom, ekipo nujne medicinske pomoči in prostovoljnimi gasilskimi društvi Sevnica, Breg, Loka pri Zidanem Mostu in Zabukovje.

DSC01483.zm

DSC01521.ga

Ekipa nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica je na Lisci s praktičnim prikazom temeljnega postopka oživljanja s pomočjo defibrilatorja osvežila znanje vsem udeležencem, ki so se nato v postopku oživljanja preizkusili tudi sami.

DSC01515.zm

Ob zaključku so o akciji spregovorili predstavnik PD Lisca Mojmir Rupar, poveljnik Gasilske zveze Sevnica Gašper Janežič, direktorica ZD Sevnica Vladimira Tomšič, poveljnik OŠ CZ občine Sevnica Mitja Udovč in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk. Skupna ugotovitev vseh sodelujočih je bila, da so tovrstne akcije dobrodošle, saj prispevajo k povezovanju in boljšemu medsebojnemu sodelovanju vseh interventnih služb.