Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

V sredo, 4. marca, smo romskim skupnostim že drugič razdelili humanitarno pomoč z Nizozemske, ki jo je v okviru dobrodelne organizacije Global Aid Network za slovenske Rome ponovno organizirala humanitarka Janine van Zoest.

2015-03-04-944 S pomočjo romskega pomočnika, zaposlenega v Osnovni šoli Frana Metelka Škocjan, občinsko referentko Občine Škocjan, koordinatorjem za delo v večetničnih skupnostih, sicer predstavnikom Policijske akademije, Brankom Novakom in Manuelom Veselom iz Policijske uprave Novo mesto smo v romskem naselju Dobruška vas 41, ki ni bila v celoti deležna lanske pomoči, potrebe pa to izkazujejo, za vsako družino pripravili po dva velika paketa. V enem so bila moška oblačila, v drugem pa ženska oblačila. Skupaj smo razdelili 66 paketov. 

Pridobljena pomoč je bila namenjena tudi romskemu naselju Lepovče-Ribnica in romskemu naselju Smrekec-Grosuplje. Preostanek smo razdelili e nekaterim posameznim, socialno najbolj ogroženim romskim družinam. 

Janine van Zoest je pred časom obiskala Slovenijo, kjer je v okviru študija kulturne antropologije izvajala raziskavo za magistrsko nalogo o državljanskih in človekovih pravica romskih skupnosti v jugovzhodni Sloveniji. V želji, da bi tudi sama dodala svoj košček v mozaik integracije romskih skupnosti, se je odločila, da v okviru humanitarne organizacije Global Aid Network, katere članica je, organizira zbiranje sredstev za pomoč dolenjskim Romom. Sodelovanje Policije in nizozemske humanitarke poteka v okviru projekta Skupa-j.