Sorodne objave

 

V avli Policijske uprave Novo mesto se z likovnimi deli tokrat predstavlja slikarka Jožica Škof iz Novega mesta. Na odprtju razstave 16. decembra 2009 smo predstavili njen likovno-literarni projekt z naslovom Ko nebo poljubi zemljo in ogenj vzljubi vodo. Priznani novomeški pesnik Smiljan Trobiš je za vsako sliko napisal pesem.

4

Avtor poezije Smiljan Trobiš in v ozadju slikarka Jožica Škof ter direktor PU Novo mesto mag. Anton Olaj

2

Jožica Škof


Jožica Škof, slikarka, oblikovalka in kulturna delavka, živi v Novem mestu. Ima zasebno galerijo in atelje, kjer ustvarja razna dela. Njena ustvarjalna zbirka vsebuje že kar nekaj oblikovanih in ilustriranih knjig, katalogov, kolesarjev, čestitk, daril, turističnih spominkov. Likovno se je izobraževala v Sovretovi likovni šoli v Ljubljani in Petrovičevi v Karlovcu.

Imela je preko 70 samostojnih in skupinskih razstav doma in v tujini. Sodelovala je na številnih likovnih kolonijah. Likovno znanje utrjuje na številnih študijskih potovanjih po svetu. Vsako leto organizira likovno kolonijo, ki se je udeležijo številni kiparji in slikarji iz Slovenije in tujine.

3

Demeter Bitenc


Demeter Bitenc, priznani filmski, televizijski in gledališki igralec, ki je igral v številnih slovenskih, jugoslovanskih in tujih filmih in nadaljevankah, je prebral uvode in epiloge posameznih sklopov likovnih del, ki jih je pesnik Smiljan Trobiš vpesnil v celovit opus poezije.

6

5
Za glasbo na odprtju je poskrbel kvartet klarinetistov Policijskega orkestra. Razstava bo na ogled do sredine februarja 2010.