Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica smo v petek, 17. decembra 2010, v sodelovanju z Mladinskim centrom iz Nove Gorice za učence novogoriške Osnovne šole Frana Erjavca izvedli preventivni projekt z naslovom Ne, petarde!

Preventivni projekt, ki je del nacionalnega preventivnega projekta Bodi zvezda, ne meči petard, je izvedel vodja policijskega okoliša na PP Nova Gorica Robert Horvat.

Namen projekta Ne, Petarde je, da okoli 150 šestošolcev z območja občin Nova Gorica in Kanal ob Soči skozi gledališko igro opozorimo, da lahko zaradi lahkomiselne in nepravilne uporabe pirotehničnih izdelkov pride tudi do hudih telesnih poškodb. Učenci na ta način spoznajo, da lahko tudi sami prispevajo k boljšemu odnosu do skupne lastnine in da je uživanje alkohola in prepovedanih drog lahko nevarno tako zanje kot za njihove najbližje in širšo okolico.


Več o preventivnih aktivnostih policije v prispevku Za varne praznike brez petard!

gledaliskaigra

 Gledališko predstavo z naslovom Tovarna petard je za osnovnošolce in njihove spremljevalce oz. učitelje izvedla gledališka skupina Teater MC pod vodstvom direktorja novogoriškega mladinskega centra Dejana Vidica.

policistVPOnaokroglimizi

 Gledališki igri pa je sledila okrogla miza, na kateri je vodja policijskega okoliša Robert Horvat učencem in njihovim učiteljem predstavil delo policije v zvezi s preprečevanjem negativnih posledic uporabe pirotehničnih izdelkov in zakonodajo na tem področju. Zdravnica oz. otroška pediatrinja dr. med. Martina Trobec Kralj iz Zdravstvenega doma Nova Gorica pa jim je predstavila posledice nepremišljene in objestne uporabe pirotehničnih izdelkov.


Po besedah Roberta Horvata je bila vsebina preventivnega projekta tudi v prejšnjih letih pri mladih in vodstvih osnovnih šol na tem območju zelo pozitivno sprejeta. Sicer pa so po zaključku gledališke igre tako osnovnošolci kot njihovi učitelji in predstavniki Mladinskega centra iz Nove Gorice izrazili željo, da bi tudi v prihodnje izvedli podoben projekt.

gledalcipredstave

Opisan projekt so policisti PP Nova Gorica izvedli tudi za dijake Gimnazije Nova Gorica pred dvema dnevoma. za učence 6. razredov osnovnih šol pa policisti PU Nova Gorica v tem času izvajajo tudi predavanja v okviru preventivnega projekta Policist Leon svetuje.