Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
 

Policisti Policijske postaje Nova Gorica smo v sodelovanju z Mladinskim centrom iz Nove Gorice 10. decembra 2009 v Osnovni šoli Frana Erjavca že četrto leto zapored izvedli preventivni projekt z naslovom Petarde v mojem mestu, ki je potekal v okviru nacionalnega projekta Bodi zvezda, ne meči petard.

Učence 6. razredov osnovnih šol z območja občin Nova Gorica, Brda in Kanal ob Soči smo z gledališko igro z naslovom Petarde v mojem mestu opozorili, da lahko lahkomiselna in nepravilna uporaba pirotehničnih izdelkov privede tudi do hudih telesnih poškodb.

Osnovnošolci so še spoznali, da lahko tudi sami prispevajo k boljšemu odnosu do skupne lastnine ter da je uživanje alkohola in prepovedanih drog lahko nevarno tako zanje kot za njihove najbližje in širšo okolico. Gledališko predstavo je za osnovnošolce in njihove spremljevalce oz. učitelje izvedla ulična gledališka skupina Teater MC iz novogoriškega mladinskega centra.

foto1

Sledilo je predavanje, na katerem je vodja policijskega okoliša na PP Nova Gorica Robert Horvat učencem in njihovim učiteljem predstavil zakonodajo, zdravnica iz  Zdravstvenega doma Nova Gorica pa jih je seznanila s posledicami nepravilne uporabe pirotehničnih izdelkov.

foto2

Po besedah vodje policijskega okoliša Roberta Horvata je bil ta preventivni projekt med mladimi in vodstvi osnovnih šol zelo pozitivno sprejet že v preteklih letih. Sicer pa so po zaključku gledališke igre tako osnovnošolci kot njihovi učitelji in predstavniki mladinskega centra izrazili željo, da bi podoben projekt za mlade ponovili tudi v prihodnje.

RobertHorvat

Policisti PP Nova Gorica so opisane aktivnosti izvedli še za dijake zainteresiranih srednjih šol na tem območju, poleg tega pa preventivne vsebine v zvezi z uporabo pirotehničnih izdelkov čez leto obravnavajo tudi na predavanjih v okviru projekta Policist Leon svetuje, ki je namenjen petošolcem.

okroglamiza