Sorodne objave

 

Policijska uprava Murska Sobota, Muzej slovenske policije in Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje so 14. maja 2010 v avli Ekonomske šole v Murski Soboti slovesno odprli razstavo z naslovom Človeka nikar ... aktivnosti policije v boju za samostojno in  demokratično Slovenijo.

IMG_3200_zm

 Na otvoritveni slovesnosti sta navzoče pozdravila Darko Petrijan, ravnatelj Ekonomske šole v Murski Soboti, in Anton Štihec, župan Mestne občine Murska Sobota. Slavnostni govornik je bil Drago Ribaš, direktor PU Murska Sobota. Razstavo je odprla Biserka Debeljak, avtorica razstave in vodja Muzeja slovenske policije. V kulturnem programu je poleg dijakov Ekonomske šole sodeloval tudi kvintet Policijskega orkestra.

 

Razstavljeno dokumentarno gradivo predstavlja aktivnosti slovenske policije med osamosvajanjem Slovenije. Zajema obdobje od 1. decembra 1989 do 26. oktobra 1991, tj. od preprečitve t. i. mitinga resnice Srbov in Črnogorcev v Ljubljani do dogodkov v koprskem pristanišču, od koder je zadnji vojak Jugoslovanske ljudske armade zapustil Slovenijo.

Razstava bo na ogled še do 27. maja 2010. Vabljeni dijaki in osnovnošolci, pa tudi vsi drugi zainteresirani prebivalci Pomurja!