Sorodne objave

 

Policisti Policijske uprave Ljubljana so se s promocijskimi in preventivnimi vsebinami te dni predstavili na več prireditvah: na šolski prireditvi, ki jo je organizirala mednarodna šola Quality School International, na vseslovenski športni prireditvi Dan slovenskega tenisa in na Festivalu nakupov in zabave v ljubljanskem BTC-ju.

IMG 1905zm

Mladim obiskovalcem šolske prireditve, ki jo je 15. maja organizirala mednarodna šola Quality School International, so predstavili delo kriminalističnih tehnikov, vodnikov službenih psov, policistov prometnikov in policistov kolesarjev. Otroci so bili najbolj navdušeni nad policijskimi službenimi konji (na zgornji fotografiji) in službenimi psi (na fotografiji spodaj).

IMG 1919zm

2224zm

Tradicionalne prireditve Dan slovenskega tenisa se vsako leto udeleži več sto otrok in staršev iz vse Slovenije. Policisti so udeležencem prireditve v ljubljanskem športnem parku Svoboda 23. maja predstavili svoje delo, vozila in opremo, ki jo uporabljajo za policijske naloge. Med drugim so jim pokazali tudi delo vodnikov službenih psov (na zgornji fotografiji).

2195zm

Otroke in njihove starše so opozarjali na previdnost v prometu, na ustrezno zaščito pred tatvinami koles in vlomilci v avtomobile, na varno pot v šolo, poleg tega pa so morali mladim nadebudnežem odgovoriti tudi na kar nekaj vprašanj, kako postati policist.

2271zm

Ljubljanski policisti so 24. maja na javni prireditvi Festival nakupov in zabave v BTC-ju zagotavljali varnost, poleg tega pa sodelovali tudi s promocijskimi in preventivnimi vsebinami. Obiskovalcem so policisti svetovali o varni udeležbi v prometu, zaščiti lastnine in nevarnostih uživanja prepovedanih drog.

2379zm

Majhen fantič na velikem policijskem motorju