Sorodne objave

 

Koprski policisti smo dan policije proslavili 22. junija 2011 na Tartinijevem trgu v Piranu. Proslave v ambientu, ki je dal programu poseben čar, se je udeležilo veliko policistk in policistov - po novem tudi iz nekdanje postojnske uprave - pridružili pa so se nam tuji gosti s sosednje Italije in Hrvaške in seveda domačin, župan občine Piran Peter Bossman, ki je zbrane uvodoma pozdravil.

17

Slavnostni govornik je bil direktor Policijske uprave Koper Božidar Štemberger, na koncu pa sta povezovalca prebrala še letošnjo poslanico generalnega direktorja policije.

Policisti smo se tokrat na svečanem dogodku predstavili v malo drugačni luči, kot so nas občani vajeni v vsakdanjem življenju. S predstavitvijo izdelkov hobijev osmih policistov upamo, da smo pokazali, da smo policisti običajni ljudje, ki smo si pač izbrali ta poklic. Med nami je predvsem veliko športnikov, pa tudi veliko pravih umetnikov.  

Za to svečano priložnost smo pripravili razstavo del nekaterih naših sodelavcev, in sicer:

  • Robert Titan iz Operativno-komunikacijskega centra PU Koper nam je pripravil razstavo fotografij na temo naše prelepe Slovenske Istre,
  • Mitja Butul, prav tako iz  Operativno-komunikacijskega centra PU Koper, pa fotografije na temo policijskega poklica,
  • vodnik službenega psa Dorijan Andrejašič ustvarja rezbarije na lesu,
  • komandir Policijske postaje Koper Igor Majcen svojo umetniško žilico izraža z oljem na platnu,
  • Jure Griljc, kriminalist na Sektorju kriminalistične policije PU Kope, pa upodablja slike z oljem na platnu.

5

Kako zgleda, ko si policisti službene čevlje zamenjajo za salonarje, sta nam pokazala policistka Policijske postaje Piran Urška Bukovšek in policist Policijske postaje Koper Mirko Vaupotič, ki sta odplesala dunajski valček. Oba sta namreč nekdanja tekmovalca v športnih plesih, in sicer je bila Urška večkratna finalistka na državnih prvenstvih v latinskoameriških plesih, Mirko pa kar trikratni viceprvak Slovenije v standardnih in latinskoameriških plesih.

9

Vmes, med proslavo, so obiskovalce s svojimi žametnimi glasovi razvajali člani Klape Solinar, v kateri poje tudi policist s Postaje pomorske policije Koper Amir Crnalič.

Predstavitvi policistov je sledila podelitev priznanj policije. Podelila sta jih direktor koprske policijske uprave Božidar Štemberger in direktor Uprava za policijske specialnosti na Generalni policijski upravi Robert Sušanj. Zahvalili smo se tudi občanki za njeno pomoč policiji, nakar je zaslužnim plakete podelilo še Policijsko veteransko društvo Sever za Primorsko in Notranjsko pod vodstvom Fabia Steffeta.

10

13Sledila je prikazna vaja Specialne enote, si je ogledalo tudi veliko domačinov in turistov, ki so bili na trgu.

15

Proslava se je zaključila s koncertom Policijskega orkestra.