Sorodne objave

 

Na celjskem sejmišču se je 13. januarja 2011 odvijal enodnevni 2. festival izobraževanja in zaposlovanja, ki smo ga sooblikovali tudi predstavniki Policijske uprave Celje.

Festival je namenjen podjetjem, ki iščejo nove sodelavce, šolam in izobraževalnim institucijam, ki mlade izobražujejo za njihovo poklicno pot, iskalcem zaposlitve ter seveda vsem šolarjem, dijakom in študentom, ki se odločajo, kaj bodo počeli v življenju.

Zaposlovanje in izobraževanje v policiji (zgibanka) 

Tokrat smo se predstavili tako na zunanjem kot na notranjem razstavišču. Zaradi velikega povpraševanja in zanimanja za delo kriminalističnega tehnika so se ti prijazno odzvali povabilu organizatorjev. Na zunanjem delu prireditvenega prostora sta kriminalistična tehnika Zvone Cirkulan in Andrej Uranker mladim obiskovalcem predstavila delo kriminalističnega tehnika in opremo, ki jo uporabljata pri svojem vsakodnevnem delu.

Na notranjem razstavnem prostoru smo predstavljali poklic policista, pri čemer so svoje bogate delovne izkušnje dijakom, učencem in drugim obiskovalcem predstavili vodja policijskega okoliša Policijske postaje Celje Mitja Tavčer, vodja izmene na Postaji prometne policije Celje Ljubo Poglajen in Vidko Lezjak, inštruktor samoobrambe in praktičnega postopka. Zanimanje učencev, dijakov in drugih obiskovalcev za policijski poklic je bilo izjemno.

Na prireditvenem prostoru se nam je pridružila tudi kandidatka za policistko Tinka Kerhe, ki je z mladimi delila še sveže vtise z izobraževanja za policiste.

Poklic policista smo predstavili tudi z dvema multimedijskima predstavitvama.

Glede na dober odziv obiskovalcev so nas prireditelji k sodelovanju povabili tudi že za prihodnji, 3. festival izobraževanja in zaposlovanja.