Sorodne objave

 

Na  današnji novinarski konferenci je Damijan Turk, vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje, predstavil podrobnosti obsežne kriminalistične preiskave s področja neupravičene proizvodnje prepovedanih drog. Preiskavo, pri kateri so kriminalisti poleg klasičnih metod policijskega dela uporabili tudi nekatere prikrite preiskovalne ukrepe, so začeli konec lanskega leta.

nov

Kriminalisti so v začetku tega tedna opravili dvanajst hišnih preiskav; enajst na območju Policijske uprave Celje in eno na območju Policijske uprave Maribor. Opravili so tudi več osebnih preiskav in preiskav vozil ter desetim osumljenim odvzeli prostost. Štiri osumljene so s kazensko ovadbo privedli na Okrožno sodišče v Celju, kjer so jim odredili sodno pridržanje.

IMG 2758

Kot je dejal Damijan Turk, so glavni akterji kriminalne združbe v daljšem časovnem obdobju, na različnih lokacijah v najetih stanovanjskih hišah in gospodarskih poslopjih, pod umetnimi pogoji gojili prepovedano drogo konopljo. Kot je še dodal, so policisti in kriminalisti pri hišnih preiskavah našli:

  • 8 prostorov, opremljenih za gojenje in pridelavo konoplje,
  • okoli 700 sadik rastline konoplje v različnih fazah zorenja,
  • okoli 10 kg posušenih cvetov konoplje,
  • okoli 2 kg za prodajo pripravljenih cvetov konoplje, pakiranih v različnih količinah,
  • več opreme za gojenje konoplje ter
  • pripomočke za preprodajo droge (tehtnice, aparate za vakuumsko pakiranje in podobno).

Kriminalisti so zaradi suma storitve sedemnajstih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami po 186. členu KZ-1 kazensko ovadili dvanajst oseb, starih od  20 do 48 let, doma s širšega območja Celja.