Sorodne objave

 

Policisti Postaje prometne policije Celje so 29. februarja 2024 zjutraj na avtocesti ustavili madžarskega voznika tovornega vozila s priklopnikom, na katerem so bila nepravilno naložena manjša tovorna vozila, odkrili pa so še kup drugih nepravilnosti in prekrškov.

tovor 2

Pri kontroli so ugotovili več kršitev cestnoprometnih predpisov. Vozilo ni bilo tehnično brezhibno, tovor je bil nepravilno pritrjen in nepravilno zavarovan, višina vozila vključno s tovorom pa je za 0,25 m presegala največjo dovoljeno višino 4.20 m.

Pri kontroli zapisovalne opreme (digitalnega tahografa) in voznikove kartice so policisti ugotovili več kršitev, in sicer prekoračitev dnevnega časa vožnje voznika, nezadostni dnevni čas počitka voznika, prekoračitev podaljšanega dnevnega časa vožnje in več kršitev nepravilne uporabe tahografa. Policisti so vozilo izločili iz prometa ter vozniku do odprave pomanjkljivosti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za storjene prekrške so vozniku izrekli 1.250, podjetju pa 3.900 evrov kani.

tovor

Udeležence v cestnem prometu, predvsem voznike tovornih vozil, znova opozarjamo, da morajo biti tovori pravilno naloženi in pritrjeni. Zahteve pravilne pritrditve tovora veljajo zaradi zaščite ljudi, ki nakladajo, razkladajo in vozijo vozilo, pa tudi zaradi varnosti drugih udeležencev v cestnem prometu ter samega tovora in vozila. Prav tako je pomembno pred nalaganjem tovora preveriti, ali so nakladalna ploščad, karoserija in oprema za pritrjevanje tovora v dobrem in uporabnem stanju.

Povezane vsebine

V enotedenski akciji ustavili skoraj štiri tisoč voznikov tovornih vozil in avtobusov, pri tovornjakih skoraj tisoč kršitev