Sorodne objave

Pozor, žeparji! 7. januar 2023
Projekt Mladi in kriminal 9. september 2022
 

Namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar je v sredo, 26. novembra, obiskala romsko naselje Dobruška vas, kjer je tamkajšnjim prebivalcem skupaj z drugimi predstavniki policije predala del pomoči, ki jo je zbrala mlada nizozemska humanitarka Janine van Zoest.

IMG 0045

Dobruška vas je naselje, v katerem policija od letošnjega maja izvaja eno od aktivnosti projekta Skupa-j. Tam je namreč postavljena mobilna učilnica, ki jo obiskujejo predvsem predšolski, pa tudi šolski otroci, in se z namenom lažje družbene integracije učijo osnov slovenskega jezika ter nekaterih znanj in spretnosti, ki jim bodo olajšali prve koraki v sistemu osnovnega šolanja. V okviru projekta Skupa-j se je okrepilo tudi sodelovanje z mlado nizozemsko humanitarko Janine van Zoest, ki je za Rome iz Dobruške vasi zbrala izjemne količine različnih potrebščin. Te jim je večkrat tudi osebno dostavila, enemu izmed obiskov pa sta se pridružila tudi namestnica generalnega direktorja policije mag. Tatjana Bobnar in vodja Centra za raziskovanje in socialne veščine dr. Robert Šumi. Ob obisku sta izrazila navdušenje nad samim projektom in tamkajšnjimi prebivalci, predvsem otroki, ki so ju očarali s svojo neposrednostjo in prisrčnostjo. 

IMG 0053

Prebivalci Dobruške vasi so bili izrazito hvaležni za vse, kar so prejeli. Izjemno bogatega nabora igrač, šolskih potrebščin, oblačil in obutve, ki so odlično ohranjena in nekatera celo nova, so se razveselili tako otroci kot njihovi starši. Takšni dogodki pa zgolj dodatno utrjujejo pozitiven odnos med policijo in romsko skupnostjo na tem območju. 

IMG 0046

Preberite tudi: