Sorodne objave

 

Šolarji bodo naslednji teden uživali v jesenskih, t. i. krompirjevih počitnicah. Poleg prostih šolskih dni sta naslednji vikend tudi dva praznika (dan reformacije 31. oktobra in dan spomina na mrtve 1. novembra). Na že tako obremenjenih cestah zato lahko pričakujemo nekoliko povečan promet. Ob večjih zgostitvah bomo policistke in policisti v tem obdobju urejali promet, še posebej pozorni pa bomo na prekoračitve največje dovoljene hitrosti.

 MG 5285pov

Kot je dejal vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi Ivan Kapun, statistika kaže, da se novembra in decembra prometna varnost poslabša. V tem obdobju leta 2007 je na cestah umrlo 42 oseb, lansko leto pa 29 oseb. Za še večje zmanjšanje prometnih nesreč in sploh večjo varnost vseh udeležencev v prometu policija načrtuje določene aktivnosti. Prve se bodo začele v zadnjem tednu oktobra, ko lahko pričakujemo povečan promet proti turističnim krajem in v okolici pokopališč. Dneve pred in po ljudskem prazniku martinovo bodo aktivnosti policije usmerjene v preverjanje psihofizičnega stanja voznikov. Temu pa sledi povečan nadzor nad vožnjo na avtocestah.

 MG 5282

Zvočni posnetek izjave Ivana Kapuna (mp3)  

 

Po besedah vodje Specializirane enote za nadzor prometa Mladena Lončarja se kljub vsem prizadevanjem in opozorilom pojavljajo vozniki, ki zelo prekoračijo največjo dovoljeno hitrost. Mimo stacionarnih radarjev vozijo s hitrostjo, ki je tudi za sto odstotkov večja od predpisane omejitve. Na naših cestah so tudi vozniki, ki med eno vožnjo prekoračijo hitrost na dveh ali celo treh lokacijah, kjer opravljamo meritve s stacionarnimi merilniki hitrosti. Trenutno je v uporabi deset stacionarnih merilnikov hitrosti, ki meritve opravljajo ves čas.

 MG 5291

Zvočni posnetek izjave Mladena Lončarja  (mp3) 

 

Vse voznike pozivamo, da spoštujejo določila o omejitvah hitrosti in o varnostni razdalji.

Bodite odgovorni ne samo do sebe, ampak do ostalih udeležencev v prometu.

 

Želimo vam varne in prijetne praznične dni!