Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Na Festivalu za tretje življenjsko obdobje, ki je bil ob mednarodnem dnevu starejših že 8. leto zapored v Cankarjevem domu v Ljubljani, je od 30. septembra do 2. oktobra 2008 sodelovala tudi policija.

IMG 1583

IMG 1757

Policija ugotavlja, da so žrtve različnih kaznivih dejanj pogosto upokojenci in drugi starejši občani, zato je tudi letos predstavila različne preventivne vsebine.

IMG 1794IMG 1894

IMG 1921

Policisti so na razstavnem prostoru obiskovalcem vseh generacij in starosti svetovali, kaj lahko storijo za svojo varnost: kako naj ravnajo, da bodo zavarovali svojo lastnino in se izognili nevarnim situacijam, kot na primer v javnih prostorih, med potovanjem s sredstvi javnega prevoza, ob obiskih neznancev na domu ipd.

IMG 1717

Več o preventivnih ukrepih najdete tudi v brošuri Ne pozabite na varnost!, v kateri opozarjamo na najbolj pogoste nevarnosti in okoliščine v vsakdanjem življenju, pri katerih lahko postanete žrtev kaznivih dejanj. Storilci pogosto izbirajo takšen kraj in žrtev, ki zanje predstavlja najmanjše tveganje. Letos smo natisnili 10.000 brošur.

IMG 1674

Svetujemo, da upoštevate vse nasvete, ki so v brošuri, in tako poskrbite za večjo osebno varnost in varnost svojega premoženja.

Ne pozabite na varnost! 

IMG 1742

Več informacij o festivalu na spletni strani: http://www.f3zo.si/domov/

IMG 1691