Sorodne objave

 

Uprava kriminalistične policije na Generalni policijski upravi organizira posvet s področja nasilja v družini, ki bo potekal v prostorih Slovenskega narodnega gledališča (SNG) v Novi Gorici, in sicer v četrtek, 12. septembra 2024, od 10. do 14. ure.

Uvodne besede bosta podala generalni direktor policije mag. Senad Jušić in državna sekretarka Ministrstva za notranje zadeve Tina Heferle.

Prizor iz gledališke predstave Pet vrst tišine, foto: Peter Uhan/ SNG Nova Gorica

Gledališka predstava

Posvet bo prvič vključeval umetniški pristop – gledališko predstavo Pet vrst tišine, v kateri bodo novogoriški igralci skozi odrske prizore prikazali doživljanje žrtev nasilja v družini. Ta inovativna zasnova, ki povezuje umetnost in stroko, bo omogočila globlji vpogled v notranji svet žrtev in njihove stiske, ki jih pogosto težko opišemo z besedami.

Okrogla miza

Gledališki predstavi bo sledila okrogla miza s strokovnjaki, ki bodo osvetlili različne vidike problematike nasilja v družini in predlagali konkretne rešitve za preprečevanje in obravnavo nasilja.

Program posveta – časovnica

10.00 – odprtje posveta
10.05 – nagovora (mag. Senad Jušić, Tina Heferle)
10.30 – gledališka predstava Pet vrst tišine
11.50 – odmor
12.20 – okrogla miza
14.00 – zaključek posveta

Vabilo medijem

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vas vabimo, da se pridružite posvetu in spremljate ta edinstveni dogodek, ki združuje umetnost in strokovno znanje, da bi povečali zavedanje o pomenu ničelne tolerance do nasilja v naši družbi.

Za vaša vprašanja in izjavo bo na razpolago tudi predstavnik policije.