Sorodne objave

 

Učencem 9. razredov Osnovne šole Šmartno pri Slovenj Gradcu, ki se ob začetku šolskega leta odločajo za svojo nadaljnjo poklicno pot, smo slovenjgraški policisti predstavili poklic policista.

Na ta način smo se odzvali povabilu Podjetniškega centra Slovenj Gradec, saj se policisti zavedamo, da je izbira poklica ena najpomembnejših odločitev za vsakogar in da je uspešna življenjska pot posameznika odvisna predvsem od pravilne izbire poklica.

SG2

 Na Policijski postaji Slovenj Gradec se je 17. septembra 2010 oglasilo 17 učencev z učiteljico in predstavnico podjetniškega centra.

 

Mladim smo predstavili vlogo dežurnih policistov, naloge policistov kriminalistov, vodij policijskih okolišev in policistov, ki opravljajo naloge v patrulji. Ogledali so si lahko in tudi preizkusili del opreme, ki jo uporabljamo pri vsakodnevnem delu.

SG

 Veliko pozornosti je pritegnila predstavitev laserskega merilnika hitrosti (na fotografiji), nato pa so si ogledali nekatere prostore policijske postaje, med katerimi je bilo največ zanimanja za prostor za pridržanje.