Sorodne objave

 

V avli Policijske uprave Novo mesto smo 3. decembra 2010 odprli samostojno razstavo slikarskih del Marije Oberstar.

3

 Njena dela bodo tu razstavljena vse do konca meseca, zato vljudno vabljeni k ogledu!

8

 Direktor PU Novo mesto Franc Zorc je v nagovoru ob odprtju razstave dejal, da gostujoča slikarka tudi po upokojitvi s svojimi slikami skrbi za dobro počutje ljudi. Izrazil je tudi prepričanje, da bo pogled na njene barvite slike obiskovalcem policijske uprave in zaposlenim v teh mrzlih zimskih dneh pričaral pomlad in toplino.

7

 Umetnica Marija Obestar, rojena v Stični, po poklicu pa višja medicinska sestra, je vse do svoje upokojitve delala v Zdravstvenem domu Novo mesto. S slikarstvom se je seznanila v stiškem samostanu, kjer je že kot deklica pri slikanju opazovala akademskega slikarja, patra Gabriela Humeka. Tako jo že od otroštva spremlja ljubezen do umetnosti in slikarstva.

1

 Njen slikarski opus vsebuje številna, zlasti cvetlična tihožitja v različnih kompozicijskih inačicah in v bogati barvni paleti. Zadnja leta rada upodablja gozdove, drevesa in objekte kulturne dediščine. Slika v oljni tehniki in akrilu. Njena dela pritegnejo z barvno zapolnjenostjo, posebnost v njenem likovnem ustvarjanju pa so miniaturne slike v obliki panjskih končnic. Likovno se je izobraževala v likovnih šolah in delavnicah. Sodelovala je na mnogih likovnih kolonijah in imela že več skupinskih in samostojnih razstav.

9

 V spremljevalnem programu, ki ga je povezovala Vesna Draginc s policijske uprave, je nastopila izjemna mlada violinistka Manja Slak, ki obiskuje 8. razred glasbene šole v Novem mestu in svoje znanje izpopolnjuje na celovškem konzervatoriju. Nastop mlade violinistke, ki jo je na klavirju spremljala njena mama Petra Slak, je obiskovalce navdušil.