Sorodne objave

Projekt Varno poletje 5. september 2022
 

Novomeški policisti so se tudi letos odzvali vabilu in se pridružili Fundaciji Z glavo na zabavo pri promoviranju zdravega življenjskega sloga, aktivnega preživljanja prostega časa in zabave brez alkohola, tobaka in prepovedanih drog.

1a

V Mercatorjevem centru Novo mesto so policisti 23. oktobra 2010 mladim in njihovim staršem svetovali o varni udeležbi v cestnem prometu, jih opozarjali na nevarnosti prehitre in neprevidne vožnje, vožnje pod vplivom alkohola in prepovedanih drog, na upoštevanje cestnoprometnih pravil in uporabo varnostnega pasu, na pomen vidnosti pešcev itd.

2a

Najmlajši obiskovalci so se razveselili balonov, pasovčka in prijaznih policistov.

3a

Kriminalistka Vesna Draginc iz Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Novo mesto je obiskovalcem pokazala vzorce prepovedanih drog in jim predstavila negativne posledice njihovega uživanja. Predvajala jim je tudi krajše filme, v katerih so lahko izvedeli še več o pasteh in nevarnostih zlorabe drog.

4a

Obiskovalci so bili presenečeni nad povsem nedolžnim videzom nekaterih prepovedanih drog.

5a

Predstavitveni prostor policije je vedno dobro obiskan.

6a

 Mnogi so svoje spretnosti preizkusili tudi na simulatorju vožnje z motornim kolesom.

7a

Policist motorist Srečko Falkner iz Postaje prometne policije Novo mesto je z izkušnjami in nasveti k boljšemu rezultatu pomagal vsem tistim, ki so preizkusili simulator varne vožnje.

8a

Gospod, ki je opravil preizkus alkoholiziranosti, je povedal, da je vzoren voznik in v dolgih letih vozniške kariere ni imel slabih izkušenj s policisti. V dokaz nam je pokazal tudi vozniško dovoljenje.

9a

 V trgovski center smo se zapeljali z motornim kolesom in povabili mlade, da sedejo nanj.

10a

12a

Pasavček je sklenil številna nova prijateljstva z otroki ... in policisti.

11a

Obiskovalcem so svetovali in predstavljali aktivnosti policistov Mirko Cimermančič in Gregor Lusavec s Policijske postaje Novo mesto, Srečko Falkner s Postaje prometne policije Novo mesto in kriminalistka Vesna Draginc.

 

Vabimo vas, da se nam že naslednjo soboto, 6. novembra 2010, pridružite na prireditvi Z glavo na zabavo, ki bo v Mercatorjevem centru v Mariboru.