Sorodne objave

 

V avli Policijske uprave Novo mesto smo 5. oktobra 2010 odprli prvo samostojno razstavo slikarskih del Elizabete Hostnik.

a

Elizabeta Hostnik in Roman Kržan


Roman Kržan, vodja Sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Novo mesto, je v pozdravnem nagovoru dejal, da so se zaposleni v vseh teh letih že navadili, da avlo krasijo umetniška dela. V nekaj letih smo na policijski upravi gostili že več kot deset slikarskih in fotografskih razstav. Verjamemo, da policiste in kriminaliste, ki pri svojem delu pogosto naletijo na temačne prizore in žalostne zgodbe, ob vrnitvi s terena pogled na čudovite slike sprošča.

i

Hostnikova meni, da ji je bilo slikanje položeno v zibko, saj je risala že kot otrok. Narava ji pomeni neusahljiv vir ustvarjalnega navdiha, slika pa tudi portrete. Likovno znanje utrjuje s pomočjo številne strokovne literature. Ljubi tehniki sta ji akril in olje, njen likovni slog pa je realizem. Je slikarka s pretanjenim okusom, ki zna odlično opazovati. V lepih pokrajinah začuti nujo po slikanju, ki jo doma nato udejani. Obiskovalcem odprtja razstave je predstavila tudi dve izmed svojih številnih pesmi. Tisti, ki jo dobro poznajo in verjamejo vanjo, želijo, da te pesmi objavi v pesniški zbirki.

V spremljevalnem programu je nastopil Borut Antončič, vodja Glasbene delavnice v Šentjerneju, program pa je povezovala Vesna Draginc s PU Novo mesto.  

Razstava bo v avli PU Novo mesto na ogled mesec dni. Vabljeni o ogledu!