Sorodne objave

 

23.11. je v avli Policijske uprave Novo mesto gospod Franc ZORC, vodja Sektorja uniformirane policije v Policijski upravi Novo mesto, odprl razstavo likovnih del. Tokrat razstavlja Rafael ANDLOVIC.

S slikanjem se je začel ukvarjati že v rani mladosti, ob upokojitvi, pred dvema letoma, pa intenzivneje. V svoji hiši ima atelje kamor zahaja vsak dan, pridružijo pa se mu tudi likovni prijatelji, s katerimi se posvetuje in izmenja poglede in mnenja.

Razstava01Rafael Andlovic s predsednico likovnega društva OKO


V zadnjem obdobju odkriva čare abstraktnega slikarstva pod mentorstvom gospoda Rajka ČUBRA. V Društvo likovnikov Krško - OKO se je vključil leta 1996.

Slika v tehniki akril na platno, njegov likovni slog pa je realizem. Najraje slika krajine in mestne vedute. Imel je več skupinskih razstav tako v R Sloveniji kot v R Hrvaški. Odkar je v pokoju, je imel že dve samostojni razstavi.

Franc ZORC, vodja SUP, je v otvoritvenem nagovoru poudaril, da je tudi umetnost lahko področje, ki je blizu policiji, obenem pa tudi možnost komuniciranje policije z notranjo in zunanjo javnostjo, ki krepi partnerski odnos policije z državljani, uporabniki policijskih storitev.

Razstava02Govor Franca ZORCA, Vodje Sektorja uniformirane policije


Na otvoritvi je o razstavi Rafaela ANDLOVICA nekaj besed zapisala tudi profesorica umetnostne zgodovine Alenka Černelič Krošelj, ki se zaradi delovnih obveznosti, razstave ni mogla udeležiti. V zapisu je poudarila, da bi ga lahko slogovno označili kot realističnega likovnega ustvarjalca, ki upodablja arhitekturo in njej podrejeno okolico - naravo. V zadnjih nekaj letih pa se postopno prepušča impresijam - vtisu in samostojnejši potezi.  Zapisala je tudi, da je Andlovic izoblikovan likovni ustvarjalec, ki z nenehnim delom, razmišljanjem in redefiniranjem ustvarjenega pomembno sooblikuje likovno dejavnost ne samo v "svojem" krškem društvu, ampak v širšem likovnem območju.

071128-Razstava03Ga. Simona DULAR, predsednica likovnega društva OKO


Rafael ANDLOVIC se je zahvalil za tako veliko pozornost, ki jo je bil deležen.

Razstava04Govor Rafaela ANDLOVICA


Po končani otvoritvi je Rafael ANDLOVIC popeljal goste po razstavi in jim razlagal o svojih delih in o svojih željah, ki jih namerava še uresničiti.

Razstava05Utrinki z razstave

Razstava06Utrinki z razstave

Razstava07Utrinki z razstave


Razstava bo na ogled do konca januarja 2008.


TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE NOVO MESTO
Stane SMOLIČ