Sorodne objave

 

V avli Policijske uprave Novo mesto smo v sklopu praznovanja dneva policije odprli razstavo likovnih del Janeza Klavžarja. Gre za njegovo peto samostojno razstavo. Razstava bo na ogled mesec dni. Vabljeni, da si jo ogledate tudi sami!

33 zmJanez Klavžar je v policiji zaposlen od leta 1998. Kot kriminalistični inšpektor dela na Policijski upravi Novo mesto. S slikarstvom se ukvarja že od leta 1985, član likovnega društva OKO Krško pa je od leta 1998.

Likovno se je izobraževal pri različnih mentorjih. Barvne likovne kompozicije se je učil pri akademskem slikarju Tonetu Račkiju, upodabljati akte in potrete se je učil pri akademski slikarki Apoloniji Simon, abstraktnega slikarstva in kreativne uporabe barv pa ga je učil akademski slikar Rajko Čuber. Pa še bi jih lahko naštevali.

Kot član likovnega društva je sodeloval v približno sto skupinskih razstavah tako v Krškem in Brežicah kot ostalih krajih v Sloveniji ter na Hrvaškem in v Nemčiji. Sodeloval je tudi na območnih regijskih razstavah v Črnomlju, Trebnjem, Ljubljani in v Brežicah, v okviru razpisanih tem, ki jih razpiše Zveza kulturnih organizacij Slovenije.  

Od pomembnejših razstav velja vsekakor omeniti sodelovanje na Extempore Piran, ki v Sloveniji velja za najvišji nivo skupinskega razstavljanja. Dela za to razstavo izbere mednarodna strokovna žirija in izbrani avtor prejme Certifikat za razstavljeno delo. Klavžarjeva dela so bila izbrana dvakrat, tj. v letih 2008 in 2009. Pomembnejše skupinsko razstavljanje predstavlja tudi sodelovanje na Mežanovih dnevih v Ptuju. Postopek izbora je enak kot v predhodno omenjenem. Razlika je v tem, da je strokovna žirija sestavljena iz domačih likovnih strokovnjakov, sodelujejo pa le slovenski avtorji. Tudi letos je bil Klavžar izbran z dvema deloma, ki sodelujeta na razstavi. Pred tem je bil izbran za sodelovanje na razstavi tudi v letu 2008 in 2010.

Goste in sodelavce je na odprtju razstave nagovoril direktor Policijske uprave Novo mesto Franc Zorc. Program je povezovala Brigita Kozlevčar iz Policijske postaje Novo mesto, v kulturnem programu pa je nastopil Klemen Vavričuk, policist iz Policijske postaje Brežice.