Sorodne objave

 

V avli Policijske uprave Novo mesto smo 25. maja 2012 odprli razstavo fotografij Matjaža Špilerja. Gre za njegovo drugo fotografsko razstavo. Razstava bo na ogled mesec dni. Vabljeni, da si jo ogledate tudi sami!

5 zm

Matjaž Špiler je v policiji zaposlen od leta 2007. Dela kot policist nadzornik državne meje na Policijski postaji Brežice. Doma je iz Brežic se s fotografijo aktivno ukvarja zadnja tri leta. Postala je njegov hobi, ki mu zapolni ves prosti čas. Najraje fotografira naravo, ukvarja pa se tudi z eksperimentalno in študijsko fotografijo. V prostem času tudi zelo rad kolesari in takrat nosi fotoaparat vedno s seboj in pravi, da tam tudi nastanejo lepe fotografije. Fotografiranje mu omogoča, da v celoti izrazi svoja občutja in da skozi svoje oči interpretira naravo oz. realnost kraja, v katerem ujame trenutek.

9 zm

Razstava ponuja na ogled številne fotografije z raznolikimi motivi, od zanimivih naravnih pojavov, do posnetkov stavb, rastlinskega in živalskega sveta. Med njimi je tudi serije posnetkov pustnega karnevala v Benetkah. Za slednjega Špiler pravi, da je vsako leto paša za oči in meka za fotografe. Popolne maske, kar je razvidno iz fotografij, odlično sodelujejo in neutrudno dobesedno uživajo v poziranju pred objektivi. Dodaja, da "škljocanju" na takem kraju ni videti konca ne kraja.

10 zm

Razstavo je odprl pomočnik direktorja Policijske uprave Novo mesto Andrej Zbašnik, ki je v nagovoru povedal, da so veseli in ponosni, da jim tokrat skozi izjemne fotografije svoje videnje sveta odstira sodelavec. V avli policijske uprave smo gostili že veliko umetnikov in sčasoma spodbudili tudi sodelavce, ki se ukvarjajo s slikarstvom in fotografijo, da razstavijo svoja dela.

Na odprtju sta tudi tokrat sodelovala glasbenika Nina Radkovič in Borut Antončič iz Šentjerneja.